1. Collection of Personal Data

We would like to inform you that we, Courtsite Web Solutions Sdn. Bhd. (hereinafter referred to as the "Company" "we" "our" or "us") as data users (as the term is defined in the Malaysian Personal Data Protection Act 2010) have or will collect, record, hold, store, use, disclose and/or process (collectively referred to as "Process") personal information about you in connection with your dealings and relationship with us. In particular, we will Process some, one, or all of the following categories of personal information about you:

  • master data: name, photographs or other images;
  • contact details: phone number and email address;
  • record of your booking sessions; and
  • any such information as we deem necessary or appropriate from time to time in connection with your dealings and/or relationships with us

(collectively together, "Personal Data").

To the extent that you disclose to us any personal information and/or personal data (whether or not coming within the definition of Personal Data above) of another individual, we shall assume, without independent verification, that you have obtained such individual's consent for the disclosure of such information and/or personal data as well as the Processing of the same in accordance with the terms of this notification ("Notification").

2. Sources of Information

Your Personal Data will be obtained from the following sources, where applicable, or such other sources which we may see fit from time to time:

  • information provided or submitted by you through the use of our website, social media and phone applications;
  • information voluntarily provided by you to us;
  • information gathered through promotional activities;
  • cookies that your web browser store on your computer when you visit a website;
  • publicly available or publicly accessible information;
  • websites, telephonic communications, emails, facsimiles;
  • third party administrators; and
  • such other written or verbal communications or documents delivered to us prior to and during the course of our contractual or pre-contractual dealings with you.

As the accuracy of your Personal Data depends largely on the information you provide to us, kindly inform us as soon as practicable if there are any errors in your Personal Data or if there have been changes to your Personal Data.

3. Processing

We will Process the Personal Data that you have provided to us for various purposes, including but not limited to:

  • to enable you to make bookings on our website and phone applications;
  • to process your payment transactions;
  • for our and our partner centres’ user or customer management procedures;
  • for business contact purposes;
  • to offer you benefits and privileges;
  • for research, benchmarking and statistical purposes;
  • to conduct surveys relating to our partner centres and our products and services to ensure customer satisfaction;
  • to notify and update you regarding the important changes, updates or development of our products and services;
  • for internal record keeping and data cleansing purposes including to maintain and update our customers database;
  • to manage and or process complaints and feedbacks relating to our partner centres and our products and services and for general dispute resolution purposes;
  • to directly market and promote our partner centres and our products and services;
  • to discharge obligations imposed on us under any applicable law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities; and
  • in order to fulfill any purpose directly related to the above purposes.

We may keep the Personal Data and that of other individuals that you provide to us for a reasonable period in accordance with legal requirements following your cessation of business dealings with us.

4. Disclosure and Processing

Unless set out herein, we will generally not disclose your Personal Data to any third party unless you have notified us in writing that you consent to such disclosure.

Please note that it may be necessary for us to disclose your Personal Data:

  • where required by any regulatory authority of competent jurisdiction, or other statutory bodies as specified or required by any laws;
  • to discharge any legal obligation imposed on us by law;
  • to any of our related and associated companies, affiliates and subsidiaries, including those established in the future;
  • pursuant to an order of a court of competent jurisdiction;
  • to any third-party organisations including their professional service providers and relevant regulatory authorities whether within or outside Malaysia, in connection with the acquisition, disposition and/or intended acquisition or disposition of the Company's assets or shares whether directly or indirectly;
  • to other third party service providers, agents, contractors whether within or outside of Malaysia, that Process Personal Data on behalf of the Company;
  • to our partners, service providers, vendors or other stakeholders, whether within or outside of Malaysia who provides administrative, marketing, telecommunications, and other services to us in connection with the processing and storage of your data; and/or
  • our auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisers, whether within or outside of Malaysia.

Access to your Personal Data may be granted to other entities within our group of companies and may be transferred out of Malaysia for purposes of data storage and managing your information more securely and efficiently.

Rest assured that we will only disclose the minimum amount of information which we deem necessary and will take all reasonable steps to ensure that such information is kept confidential. We will not sell, rent or trade your Personal Data.

5. Providing Personal Data

It is optional for you to provide the categories of Personal Data which we request from you for the purposes set out above. However, failure to supply and consent to the Processing of the Personal Data in relation to the purposes will:

  • result in us being unable to provide you with the information, notices, services and/or products requested; and
  • affect the ability of the parties to enter into the necessary agreement in relation to the provision of our services / products to you.

6. Access to Personal Data and Limiting Processing

As a user of our website and mobile applications whose Personal Data is Processed by us, you have rights to request access and/or to correct your Personal Data and/or limit the Processing thereof at any time hereafter in line with applicable law and/or any applicable data protection law. We must point out that, in limiting the Processing as requested, the same consequences described in Clause (5) above could apply. If this is the case, we will inform you of the consequences in further detail depending on the specific Personal Data. You are also requested to correct and/or amend your Personal Data to the extent you realise it is incorrect. With respect to all of the above, you may:

  • check whether we hold or use your Personal Data and request access to such data;
  • request that we correct any of your Personal Data that is inaccurate, incomplete or out-of-date; and
  • withdraw, in full or in part, your consent given previously, in each case subject to any applicable legal restrictions, contractual conditions and a reasonable time period as well as the consequences as mentioned above.

Please address all requests and/or questions or concerns which you may have regarding the subject matter and contents of this Notification to Ng Joey at [email protected].

Notifikasi dan Persetujuan Perlindungan Data Peribadi untuk Pengguna-Pengguna (Dikemaskini pada Ogos 2021)

1. Pengumpulan Data Peribadi

Kami ingin memberitahu anda bahawa kami, Courtsite Web Solutions Sdn. Bhd. (selepas ini dirujuk sebagai "Syarikat" atau "kami") sebagai pengguna data (sepertimana istilah yang ditakrifkan dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) telah atau akan mengumpul, merekod, memegang, menyimpan, mengguna, mendedahkan dan/atau memproses (secara kolektif dirujuk sebagai "Proses") maklumat peribadi mengenai anda yang berkaitan dengan urusan dan perhubungan anda dengan kami. Khususnya, kami akan Proses beberapa, satu, atau semua kategori maklumat peribadi yang berikut mengenai anda:

  • data induk: nama, gambar-gambar atau imej lain;
  • butiran perhubungan: nombor telefon dan alamat e-mel;
  • rekod tempahan sesi anda; dan
  • sebarang maklumat yang kami anggap perlu atau sesuai dari semasa ke semasa berkaitan dengan urusan dan/atau hubungan anda dengan kami,

(secara kolektif dirujuk sebagai, "Data Peribadi").

Setakat yang anda mendedahkan kepada kami sebarang maklumat peribadi dan/atau data peribadi (sama ada atau tidak termasuk dalam definisi Data Peribadi di atas) individu lain, kami akan mengandaikan, tanpa pengesahan bebas, bahawa anda telah memperolehi persetujuan individu tersebut untuk pendedahan maklumat dan/atau data peribadi serta Pemprosesan maklumat yang sama mengikut terma-terma notifikasi ini ("Notifikasi").

2. Sumber Maklumat

Data Peribadi anda akan diperolehi dari sumber-sumber seperti berikut, jika berkenaan, atau sumber-sumber lain yang mungkin kami anggap sesuai dari semasa ke semasa:

  • maklumat yang anda serahkan atau berikan melalui penggunaan laman web, media sosial dan aplikasi-aplikasi telefon kami;
  • maklumat yang anda berikan secara sukarela kepada kami;
  • maklumat yang dikumpulkan melalui aktiviti-aktiviti promosi;
  • "cookies" yang disimpan pada komputer anda oleh pelayar web apabila anda melawati sesuatu laman web;
  • maklumat awam atau maklumat yang boleh diakses secara umum;
  • laman-laman web, komunikasi-komunikasi telefon, e-mel, faksimili;
  • pentadbir-pentadbir pihak ketiga; dan
  • sebarang komunikasi secara bertulis atau lisan atau dokumen yang lain yang dihantar kepada kami sebelum dan semasa kami berurusan dengan anda dalam tempoh kontrak atau pra-kontrak.

Oleh kerana ketepatan Data Peribadi anda bergantung pada maklumat yang anda bekalkan kepada kami, sila maklumkan kepada kami dengan secepat mungkin sekiranya terdapat sebarang kesilapan dalam Data Peribadi anda atau jika ada sebarang perubahan kepada Data Peribadi anda.

3. Pemprosesan

Kami akan Proses Data Peribadi yang anda telah bekalkan kepada kami untuk pelbagai tujuan, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • untuk membolehkan anda menempah sesi-sesi melalui laman web dan aplikasi-aplikasi telefon kami;
  • untuk memproses transaksi pembayaran anda;
    untuk prosedur-prosedur pengurusan pengguna kami atau pelanggan pusat rakan kongsi kami;
  • untuk tujuan hubungan perniagaan;
  • untuk tujuan tawaran faedah-faedah dan hak-hak keistimewaan;
  • untuk tujuan penyelidikan, penanda aras dan statistik;
  • untuk menjalankan kaji selidik berkaitan dengan pengguna dan produk kami dan pelanggan pusat rakan kongsi kami;
  • untuk memaklumkan dan mengemaskini anda mengenai perubahan yang penting atau perkembangan produk kami;
  • untuk tujuan penyimpanan rekod dalaman dan untuk pembersihan data termasuk untuk mengekalkan dan mengemaskini pangkalan data pelanggan kami;
  • untuk mengurus dan/atau memproses aduan dan maklumbalas mengenai produk dan perkhidmatan kami dan mengenai pusat rakan kongsi kami dan untuk tujuan penyelesaian pertikaian am;
  • memasarkan dan mempromosikan produk dan perkhidmatan kami secara langsung;
  • menunaikan obligasi yang dikenakan ke atas Syarikat di bawah undang-undang, peraturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa pengawalaturan yang berkenaan; dan
  • untuk memenuhi sebarang tujuan yang berkaitan secara langsung dengan tujuan-tujuan di atas.

Kami mungkin menyimpan Data Peribadi dan individu-individu lain yang anda telah berikan kepada kami untuk tempoh masa yang munasabah mengikut keperluan undang-undang berikutan pemberhentian urusan perniagaan anda dengan kami.

4. Pendedahan dan Pemprosesan

Kecuali dinyatakan di sini, kami tidak akan secara am mendedahkan Data Peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga melainkan anda telah memberitahu kami secara bertulis bahawa anda bersetuju dengan pendedahan tersebut.

Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin perlu mendedahkan Data Peribadi anda:

  • sekiranya dikehendaki oleh mana-mana pihak berkuasa pengawalaturan bidang kuasa yang kompeten, atau badan-badan statutori yang lain sepertimana yang dinyatakan atau dikehendaki oleh mana-mana undang-undang yang berkuat kuasa;
  • untuk menunaikan sebarang kewajipan yang dikenakan atas kami oleh undang-undang yang berkuat kuasa;
  • mana-mana syarikat-syarikat bersekutu, syarikat-syarikat bergabung dan anak-anak syarikat kami, termasuk yang ditubuhkan pada masa akan datang;
  • menurut suatu perintah mahkamah yang mempunyai bidang kuasa yang kompeten;
  • kepada organisasi pihak ketiga termasuk pembekal perkhidmatan profesional mereka dan pihak berkuasa pengawalaturan yang relevan sama ada di dalam atau di luar Malaysia, yang berkaitan dengan pengambilalihan, pelupusan dan/atau pengambilalihan atau pelupusan aset / saham Syarikat kami yang berkemungkinan akan berlaku, sama ada secara langsung atau tidak langsung;
  • kepada pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang lain, ejen, kontraktor sama ada di dalam atau di luar Malaysia, yang Proses Data Peribadi bagi pihak Syarikat dan gabungannya;
  • kepada rakan-rakan kongsi, pembekal-pembekal perkhidmatan, penjual-penjual atau pemegang-pemegang amanah yang lain, sama ada di dalam atau di luar Malaysia yang memberikan pentadbiran, pemasaran, telekomunikasi, dan perkhidmatan-perkhidmatan yang lain kepada kami yang berkaitan dengan pemprosesan dan penyimpanan data anda; dan / atau
  • juruaudit, konsultan, akauntan, peguam dan penasihat kewangan atau profesional yang lain, sama ada di dalam atau di luar Malaysia.
  • Akses kepada Data Peribadi anda boleh diberikan kepada entity-entiti lain dalam kumpulan Syarikat kami dan boleh dipindah keluar dari Malaysia untuk tujuan penyimpanan data dan pengurusan maklumat anda secara lebih selamat dan efisien di peringkat kumpulan.

Sila yakin bahawa kami hanya akan mendedahkan maklumat yang minimum yang kami anggap diperlukan dan akan mengambil semua langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa maklumat tersebut disimpan sulit. Kami tidak akan menjual, menyewa atau memperdagangkan Data Peribadi anda.

5. Pembekalan Data Peribadi

Anda mempunyai pilihan untuk membekal kategori-kategori Data Peribadi yang kami minta daripada anda untuk tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas. Walau bagaimanapun, kegagalan untuk memberi persetujuan kepada kami untuk Proses Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan itu akan:

  • mengakitbatkan kami gagal untuk membekalkan anda dengan maklumat, notis-notis, perkhidmatan dan/atau produk yang diminta; dan
  • menjejaskan keupayaan pihak-pihak untuk memasuki dalam perjanjian yang diperlukan berkaitan dengan pemberian perkhidmatan / produk kami kepada anda.

6. Akses kepada Data Peribadi dan Mengehadkan Pemprosesan

Sebagai seorang pengguna laman web dan dan aplikasi-aplikasi telefon kami di mana Data Peribadi anda akan kami Proseskan, anda mempunyai hak untuk meminta akses dan/atau membetulkan Data Peribadi anda dan/atau mengehadkan pemprosesannya pada bila-bila masa selepas ini selaras dengan undang-undang yang berkenaan dan/atau undang-undang perlindungan data yang berkenaan. Kami mesti menyatakan bahawa, dalam mengehadkan Pemprosesan seperti yang diminta, akibat yang sama yang dinyatakan dalam Klausa (5) di atas boleh digunapakai. Sekiranya ini berlaku, kami akan memaklumkan kepada anda tentang akibat-akibat secara terperinci bergantung kepada Data Peribadi tertentu. Anda juga diminta untuk membetulkan dan/atau meminda Data Peribadi anda sejauhmana anda menyedari bahawa ia adalah tidak betul. Berkenaan dengan semua perkara di atas, anda boleh:

  • semak sama ada kami memegang atau menggunakan Data Peribadi anda dan meminta akses kepada data tersebut;
  • meminta agar kami membetulkan mana-mana Data Peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap atau terkini; dan
  • menarik balik, sepenuhnya atau sebahagian, persetujuan yang anda berikan sebelum ini, dalam setiap kes tertakluk kepada sebarang sekatan undang-undang yang berkenaan, syarat-syarat kontrak dan tempoh masa yang munasabah serta akibat-akibat yang dinyatakan di atas.

Sila hantar segala permintaan dan/atau soalan atau kebimbangan yang anda mungkin ada mengenai perkara dan kandungan Notifikasi ini kepada Ng Joey di [email protected].